Митничари хванаха 1,5 кг златни бижута на Дунав мост – Видин

Митничари хванаха 1,5 кг златни бижута на Дунав мост – Видин

Снимка: Агенция „Митници“

image0 (9K)

Митничари хванаха близо килограм и половина златни изделия в района на ГКПП Дунав мост – Видин при проверка на товарен автомобил, пътуващ със стока от Турция за Западна Европа на 17.09.2022 г. Шофьорът  – турски гражданин с инициали Ю.Я., заявил пред митническите инспектори, че не пренася нищо за деклариране.

При последвалата щателна митническа проверка под капака на резервоара са открити шест пакета с бижутата от жълт и бял метал. Общото тегло на намерените контрабандни златни изделия е 1469,54 грама, съобщиха от Агенция „Митници“.

В хода на разпита Ю.Я. е обяснил, че „скрил златото, защото се страхувал от обир“. Намерената контрабандна стока е иззета по надлежен ред. От изготвената по делото експертна справка е видно, че общата стойност на предмета на престъплението е 84 219,38 лева.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Русе под надзора на Окръжна прокуратура – Видин за извършено престъпление по НК.

С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на превозното средство е привлечен в качеството на обвиняем за опит да пренесе през границата на страната стоки и предмети в големи размери за търговски или производствени цели без знанието и разрешението на митниците. Ю.Я. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
 
 

https://www.dnes.bg/…..

(Visited 74 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon