Млади социалисти скандираха „Оставка“ за Нинова пред „Позитано“ 20

Националният съвет на БСП решава на присъствено заседание днес дали да подкрепи президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Предвижда се социалистите да обсъдят също резултатите от парламентарните избори и задачите пред БСП.

Пред централата на партията млади социалисти от Перник поискаха оставката на председателя Корнелия Нинова заради слабия резултат на изборите и защото за първи път в групата на левицата нямало депутат под 35-годишна възраст, научи ЗАРАТА от dir.bg. Скандираха „Оставка“.

„Минало е отдавна времето на този председател и изборите го показаха“, коментира в отговор на журналистически въпрос Кирил Добрев на влизане в сградата на БСП. „Корнелия трябва да излезе пред партията и да се извини за всичко, което направи“, смята той. „Защо беше необходимо да загубим изборите, за да подкрепим Румен Радев сега“, попита Добрев. „Защо се дърпаше това ръководство“, поиска да узнае още той.

На въпрос ще има ли ново Изпълнително бюро, Янаки Стоилов коментира, че този априлски пленум няма да има исторически характер. Той отбеляза, че въпросът за избор на ИБ не е в дневния ред.

Липсата на ясна подкрепа за президента Румен Радев е коствала на БСП 3-4% от гласовете на изборите, коментира по-рано в ефира на бТВ председателят на столичната организация на БСП – Калоян Паргов.

Подкрепата за Радев и Йотова е именно първата точка в него.

Паргов заяви, че едва ли днес ще се вземе решение за назначаване на ново изпълнително бюро, след като старото подаде оставка непосредствено след вота на 4 април.

Не е ясно и дали БСП ще обединят сили с „Има такъв народ“. Още повече, че от партията на Слави Трифонов не изразиха намерения в тази посока. „Това е решение на колективния орган. Искам да чуя колективния разум тук с всички гледни точки, за да можем да преценим кое е най-добре за нас в тази тежка ситуация“, коментира Калоян Паргов.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!