Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконен износ на голямо количество цигари

Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа.

[ad id=“225664″]

Задържани са 12 630  кутии с валиден български бандерол, укрити между палети със санитарна керамика.

На 15.11.2017г., около 23.00 часа, товарен автомобил с българска регистрация е спрян за проверка на излизане от страната през ГКПП Дунав мост 2. Шофьорът представил документи за превоз на санитария от България за Великобритания. Превозното средство е отклонено към митническия терминал. Извършена е проверка с помощта на митническото куче Джейк, обучено за откриване на тютюневи изделия. Четириногият митничар сигнализирал за укрит товар и камионът е насочен за рентгенов контрол. Скенерът регистрирал цигарените кутии в палетизираната санитарна керамика.

[ad id=“255238″]

При извършената  физическа проверка от различни места, между мивки и тоалетни чинии, митническите служители извадили общо 12 630  кутии цигари с български акцизен бандерол от 9 различни марки. Приблизителната им стойност е около 70 000 лв. Стоката пътувала без изискуемия по закон опростен придружителен документ в нарушение на Европейското и акцизното законодателство.

Цигарите, предмет на нарушение, са задържани. Започнато е административнонаказателно производство.

По- късно същия ден от  микробус, в който пътували 8 български граждани в посока Западна Европа,  са иззети други близо 5000 кутии цигари. Случаят е идентичен. Тютюневите изделия са с български акцизен бандерол, но са в търговски количества, пренасяни без опростен придружителен документ. Намерени са в 7 сака, затрупани под останалия багаж. Цигарите са собственост на една от пътничките, срещу която е съставен акт.
Източник:dunavmost.com


image0 (9K)