„Моето писмо към България“ – литературен конкурс за младите българи по света

Ясно е журито на VIтия литературен конкурс за младите българи по света за написване на кратък разказ или есе на тема „Моето писмо към България“

Творците Радослав Гизгинджиев, Десислава Николова, Надежда Динева и Дилян Димитров ще бъдат жури на шестото издание на престижния литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш“ на тема „Моето писмо до България“.

Тазгодишното издание на конкурса е насочено към младите българи, живеещи в чужбина, а за втора поредна година Радослав Гизгинджиев – един от най-нашумелите съвременни български писатели и драматурзи– автор на бестселърската трилогия „Рай“ е председател на авторитетното жури.

На поканата на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ отклихнаха и Десислава Николова (Деси Нико), носител на Националната награда за дебютна литература „Южна пролет“ в жанр „Проза“, автор на нашумелият роман “Алиса и петък вечер“, както и на статии с културна и социална насоченост, публикувани в различни онлайн медии; Надежда Динева – журналист, писател, автор на дебютния си роман „Орденът на скорпионите“ и понастоящем ръководител на проекта по творческо писане за деца в Центъра за млади таланти – „Моите първи истории“ както и Дилян Димитров – лауреат в множество литературни конкурси, член на Международната Асоциация на независимите писатели „Съдружество“ със седалище в Русия, публикации в редица сборници и алманаси.

Изключително щастливи сме да представим официално звездното ни жури. Благодарни сме, че вече шест години имаме шанса да откриваме и развиваме литературни таланти заедно с едни от най-талантливите и изтъкнати творци на България. За втора поредна година освен осигурения награден фонд, ще издадем книга с есетата и разказите на най-добрите участници в конкурса на тема „Моето писмо до България“, целта ни е не само популяризиране творчеството и поощряване дарбите на младите писатели, но и стимулиране на връстниците им да общуват помежду си чрез литературата. Най-итересно е, че тази година за първи път ще имаме възможност да „чуем“ и гласа на младите българи, които не са в страната, а са родени или живеят и учат по света. Какво ли ще научим от тях?“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Организаторите напомнят, че крайния срок за изпращане на творби е 17 декември 2019. Пълните условия на конкурса са публикувани на сайта на Фондацията: http://www.forbgkids.org/305/page.html


image0 (9K)