Момиченце на 1,5 години почина вчера в пожар в Старозагорско

Момиченце на 1,5 години почина вчера в пожар в Старозагорско, съобщиха за ЗАРАТА от полицията

На 22.12.2021г., в 15.08ч., в ОДЧ на РУ-Гълъбово е получено съобщение, че гори къща в с.Мъдрец, общ.Гълъбово. Незабавно на място са изпратени екипи от РУ-Гълъбово, РСПБЗН и ФСМП.

На място е установено, че къщата е собственост на 64-годишен мъж. В една от стаите, се е намирало момиче на 1г.5м., което вследствие на възникналия пожар е починало.

Образувано е досъдебно производство по чл.330, ал.2, т.1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебното производство за пожара 

 След извършения оглед на местопроизшествието е установено, че пожарът е възникнал в една от стаите на първия етаж от запалена печка на твърдо гориво. В помещението се е намирало детето, оставено без родителски надзор и вследствие на пожара е починало.

По реда на чл.212, ал.2 от НПК е започнато досъдебно производство за това, че е запалена сграда и движимо имущество на значителна стойност и пожарът е представлявал опасност за живота на малолетното дете – престъпление по чл.330, ал.2, т.1 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Провеждат се активни действия за установяване на причините за пожара, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи и др.

Снимката е илюстративна


image0 (9K)