Момчета за пример! Ето ги героите, спасили две жени от убиец

19-годишният Александър Пеев и 22-годишният Радостин Богданов са храбрите бургаски момчета, спасили 54-годишна софиянка от озверял крадец. Екшънът се разигра на 21-ви октомври т.г. в ресторанта на хотел „Форс” в центъра на Бургас.

Крадецът издърпал облегалката на стола, на който 54-годишната жена е седнала в лятната градина и задигнал раницата й с лични вещи. Тогава смелите момчета, без да се замислят и за секунда, залавят престъпника го задържат до пристигането на полицията.

По-късно става ясно, че крадецът е 30-годишният Х.А. от Стралджа. Малко преди случката в хотел „Форс”, в района на жп гарата той нападнал друга бургазлийка. Жертва била 67-годишна пенсионерка, чиято чанта е издърпана от ръцете й със сила. Двамата се боричкали известно време, след което жената е паднала на земята и си е счупила лявата подбедрица.

Крадецът е с богато криминално минало. Излежал е присъда за убийство. Има регистрации за взломни кражби и хулиганство, пише Флагман.

Безспорно става въпрос за много опасен престъпник. Момчетата обаче хукват след него, рискувайки собствения си живот.

Общинските съветници от ГЕРБ Георги Дракалиев и Антон Вечерников предлагат двамата младежи да бъдат отличени с Почетната значка на Община Бургас.

„Тяхната адекватна и смела реакция, безспорно заслужава адмирации и поощрение. В Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас е предвидена възможност, в случаи на “проявени героизъм, себеотрицание, гражданска чест и доблест”, заслужилите да бъдат удостоявани с Почетна значка на Община Бургас. Ние сме убедени, че такива действия трябва да служат за добър пример за обществено поведение в нашата община, затова считаме, че е необходимо и двамата да бъдат отличени от Общински съвет-Бургас”, мотивират се политиците в докладна записка до местния парламент политиците.

blitz.bg

(Visited 7 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)