НАЙ-НОВИ:

Мор от COVID-19 в ромските махали на София: Шестима са мъртви, други – в реанимация!

60 бързи теста за COVID-19 са направени днес в столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“. Това съобщиха от Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ).

В хода на епидемиологичното проучване са установени 7 положителни на COVID-19. На същите 7 лица е взета и проба за ПСР, като към момента те нямат клинични изяви.

Констатирано е, че контактните лица са над 150, като ще бъде проследявано тяхното състояние. Спецификата на тези райони, с оглед гъстотата на населението и фактът за късното търсене на лекарска помощ от страна на проявилите симптоми, е причина за по-бързо развиване на усложнения причинени от заболяването.

По последни данни има 6 човека починали от кварталите „Факултета“ и „Филиповци“, като в болници в София има двама в по-тежко състояние в реанимация и 10 души с по-лека проява на заболяването в отделенията.

Припомняме, че поради това, считано от 0.00 часа на 16.04.2020г. със заповед на директора на СРЗИ се въвеждат частични ограничителни мерки на територията на квартал „Факултета“, район „Красна поляна“ и квартал „Филиповци“, район „Люлин“ в гр. София.

  ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

-->
Най-нови