Мъж почина в двора на Трето РПУ в Пловдив

49-годишен мъж мистериозно е починал в двора на районно управление в Пловдив, след като е бил задържан, защото не си е дал личната карта за проверка. Мъж е починал в полицейска патрулка на път за Трето районно в Пловдив, сигнализираха близки на починалия. Съпругата на покойния вече втори месец не е получила официална информация, нито й са предоставени експертизите по случая, e съобщила самата тя пред Plovdiv24.bg.

49-годишният Ангел Йорданов Ангелов е бил задържан на 26 декември 2020 г. в градинката до плавдивската ул. „Поп Тачо“ в „Кършияка“. Според съпругата му Диана Ангелова мъжът й не си е дал личната карта за проверка и затова е бил отведен в районното управление. Жената твърди, че е абсолютна мистерия как 120-килограмов мъж е починал за три минути път. Сподели, че е имал здравословен проблем със сърцето, но никога не се е оплаквал.

„Нещо се прикрива, но засега сме с вързани ръце и нищо не мога да предприема, защото не са ми дали резултатите от експертизите. В смъртния акт е записан единствено часът на смъртта – 20.15 ч. на 26 декември. Аутопсията е правена на 27-и, на 30-и освободиха тялото и го погребахме. Два месеца вече нямам никаква информация. Не са ми дали дори дрехите му“ – разказа Диана Ангелова. Вдовицата ще участва в протест пред Трето районно в сряда, 24 февруари, по обяд.

image0 (9K)

Гражданите смятат да блокират булеварда за кратко, след което ще се отправят към областната дирекция на полицията. Официалната информация от полицията гласи: След получен сигнал за нарушаване на обществения ред полицейски патрул задържа лицето Ангел Йорданов Ангелов, което по ЗМВР е трябвало да бъде отведено в ареста за срок до 24 часа, а за извършената проява е трябвало да бъде съставен и акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

При подаване на сигнала е съобщено, че лицето е участвало в сбиване. В двора на поделението на МВР мъжът е колабирал, извикан е екип на спешна помощ, който е констатирал смъртта му. По случая е образувано досъдебно производство, водено под надзора на Районна прокуратура. Видно от изготвената тройна съдебно-медицинска експертиза е, че мъжът е починал от остра сърдечно-съдова недостатъчност.

(Visited 5 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!