Над 900 малки ученици от Стара Загора учиха правилата за движение в действие

Над 900 малки ученици от Стара Загора учиха правилата за движение в действие, научи ЗАРАТА

В условията на онлайн обучение и продължителен престой у дома, правилата за движението по пътищата се оказват позабравени от най-малките ученици. Това споделят начални педагози от 40-те училища в страната, които през ноември се включиха в образователната кампания „Пресичам безопасно с TEDI”.

Над 900 ученици от първи до трети клас от Начално училище „Димитър Благоев“, Пето основно училище „Митьо Станев“ и Средно училище „Иван Вазов“ в Стара Загора взеха участие във второто издание на инициативата. То беше с разширен обхват – освен деца от София, Пловдив, Варна, Бургас, Ловеч и Велинград, тази година за първи път се присъединиха и ученици от първи до трети клас от Русе, Стара Загора, Хасково и Благоевград. Интерес проявиха и много други учебни заведения от населени места в страната, извън първоначално предвидените. До момента в кампанията през ноември са участвали над 15 000 ученици.

Институционална подкрепа на проекта отново бе оказана от Министерство на образованието и науката и от Министерство на вътрешните работи – пътна полиция. Експерти от двете министерства участват в целия процес – от разработването на материалите до координация и съдействие в процеса на реализация, съвместно с инициатора на кампанията „Тимбарк България“.

Мечето TEDI кани всички деца, които искат да бъдат по-уверени на пътя, да гледат видео материалите на https://presicham-s.tedi.bg/, а след това да попълнят теста, с който да проверят своите знания.


image0 (9K)