Намерено е тялото на пилота на изчезналия хеликоптер

Намерено е тялото на пилота на изчезналия хеликоптер

Намерено е тялото на пилота от изчезналия хеликоптер, съобщи МВР в петък вечерта.

Хеликоптерът беше обявен за изчезнал по-рано през деня, като последни е бил засечен край село Гърмен преди това. Той е от гражданската авиация и е пръскал срещу вредители.

Летателният апарат и тялото са открити на 1-2 км от селото, в пропаст, дълбока около 50 метра, каза за БТА кметът на гърменското село Горно Дряново Ибрахим Пингов.

„Като че ли се е ударил в дърво или точно във върха на склона и е паднал надолу по дерето“, каза Пингов. По негови думи теренът е изключително труднодостъпен.

В търсенето са участвали доброволци, сред които кметът, над 20 пожарникари, екипи на Планинската спасителна служба към БЧК, както и вертолет „Кугар“ от военновъздушните сили. Търсещите са получили информация за локацията на джипиеса на хеликоптера в петък следобед.

Хеликоптерът е излетял в петък сутринта от Гърмен, за да се върне в базата в Пловдив. Няколко часа по-късно обаче е загубена връзка с него.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036

(Visited 59 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)