Нападателят в Лувър: Компромис няма! Връщане назад е невъзможно!

„Компромис няма“, „Връщане назад е невъзможно“ – това е написал 29-годишният египтянин Абдала ел Хамани в социалните мрежи половин час преди да нападне с мачете войник в парижкия музей Лувър, предаде кореспондентът на bTV Десислава Минчева.

По думите ѝ се очаква формалното потвърждение на самоличността на нападателя.

Той все още е в критично състояние, след като беше прострелян пет пъти от служител на реда. Френската полиция разследва дали е действал сам или по разпореждане.

image0 (9K)

Мъжът е пристигнал в Париж на 26 януари с едномесечна туристическа виза, която е получил в Дубай, разкриха от прокуратурата.

„Разследването ще продължи във Франция и извън нея, за да се открие маршрутът и мотивите на нападателя, а също така да се установи дали е действал сам, спонтанно или е следвал нечии инструкции“, каза прокурорът на Париж – Франсоа Молен.

У нападателя не са открити документи за самоличност, каза още Молен. Египетските служби за сигурност обаче твърдят, че са го идентифицирали, съобщи Ройтерс.

Предполага се, че мъжът е бил отседнал в централния 8-и район на Париж, който вчера бе претърсен от полицията. Хладното оръжие, с което нападна военните, е купил от местен магазин за оръжия. В раницата му е имало спрейове с боя, но не и експлозиви.

Днес в района на Лувъра има впечатляващо полицейско присъствие, но броят на туристите е чувствително по-малък.

Междувременно в „Туитър“ се появи снимка, заснета малко след раняването на нападателя.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!