Напрежение в БСП: Защо се намеси и прокуратурата?

  БСП влезе в сблъсък с прокуратурата. Според зам.-председателя на столетницата Атанас Зафиров, аргументацията е абсурдна и затова Корнелия Нинова няма да се яви.

„Цялата ситуация е абсурдна. Аз не можах да повярвам, че е възможно българската прокуратура да се занимава с подобни неща – с вътрешнопартийни въпроси, стенограми и всичко останало. Абсолютно подкрепям Нинова в това нейно решение. Прокуратурата е добре дошла, за да потърсят каквото им е нужно. Би трябвало да имат много по-важна работа в момента. През изминалите избори сигналите за купуване на гласове са стотици и по тях нищо не се прави, а в същото време ставаме свидетели на едно брутално намесване в работата на една политическа партия“, коментира той в „Денят ON AIR“.

image0 (9K)

Още по темата

4 окт 2022 17:07

27

4 окт 2022 15:57

72

4 окт 2022 11:46

151

Той добави, че в момента нищо не налага свикване на конгрес, защото няма тема, по която да трябва да работи. Гостът заяви, че причините за резултата на БСП на изборите са много, но не бива да бъде определян като срив, тъй като сегашните резултати повтарят предишните избори.

„Безпрецедентно ниската избирателна активност свали резултата на всички партии. Особено партиите, които участваха в управлението. БСП, ако изключим един малък ръст при „Демократична България, излиза с най-малко поражения от партиите, които участваха в управлението. Винаги, когато сме били в управление, ние сме давали приоритет на националните интереси. Никога не сме слагали партийните интереси на преден план. При всички положения това води до някакви щети в електорален план“, каза Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му от БСП няма да преговарят с ГЕРБ и ДПС, тъй като те били олицетворение на този модел, срещу който партията води битка. Социалистът поясни, че биха преговаряли с „Продължаваме промяната“. Според него правителство на малцинството би сработило, стига да не бъде обект на задкулисие. Зафиров подчерта, че най-лошият сценарий са следващи парламентарни избори.


 

https://www.dnes.bg/

(Visited 22 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon