Нарколаборатория за отглеждане на марихуана разкри полицията в Шипка

Модерна нарколаборатория за отглеждане на марихуана разкри полицията в къща в град Шипка. Открити са над 600 растения, съобщи на брифинг тази сутрин директорът на ОДМВР-Стара Загора Стоян Стоянов.

За престъплението е арестуван собственикът на сградата – 32-годишен мъж от Казанлък, криминално проявен, но неосъждан.

„В рамките на вчерашния ден е била получена информация в РУ-Казанлък за евентуално отглеждане на марихуана в къща. В нея са открити пет помещения, които са оборудвани по всички съвременни технологии – вентилационна и осветителна инсталация, както и отопление“, добави окръжният прокурор Вичо Атанасов.

Той уточни, че задържаният все още не е привлечен към наказателна отговорност, но това ще стане днес. Предвиденото наказание за това престъпление е от 2 до 5 години затвор и глоба от 5000 лв. до 20 000 лв.

Разследването по случая продължава, като се извършват активни действия по доказване престъплението на извършителя, който засега е в ареста за 24 часа. Предстои марихуаната да бъде иззета. Все още не е ясно от колко време е действала наркооранжерията в къщата, която се намира в един от хубавите квартали на града.

Dir.bg


image0 (9K)