Народните представители одобриха окончателно Бюджет 2021

Парламентът прие окончателно текстовете на държавния бюджет за догодина. В края на дебатите бяха отменени спорните текстове за бързите кредити. Хората с ниски доходи ще продължат да получават помощи за дете, като за едно те ще бъдат от 40 лв., за две деца – 90 лв., за три деца – 135 лв., 145 лв. за 4 деца и с по 20 лв. ще се качва сумата за всяко следващо дете в семейството, съобщава БНТ.

Догодина страната ни ще има дефицит от над 5 милиарда лева, а в края на 2021 година държавният дълг може да достигне 31,9 млрд. лева, съобщава БНР.

С приемането на преходните и заключителни разпоредби на бюджета бе окончателно одобрена цялостната финансова рамка за 2021 година, а в нея намира място и третата актуализация на бюджета за тази година.

image0 (9K)

Според нея икономиката ни ще се свие с 3% тази година, а хазната ще завърши с дефицит над четири на сто.

Депутатите отхвърлиха по-рано днес предложението на БСП самоосигуряващите се да получат една минимална заплата заради започващия в петък локдаун.

Минималната работна заплата става 650 лева.

Постигна се компромис всички родители да имат право на данъчни облекчения.

За едно дете те ще бъдат от 450 лева. за 2 деца – 900 лев., за 3 деца – 1350 лева. Досега данъчните облекчения за едно дете бяха 20 лв., припомня БНТ.

Днес беше прието, че догодина всички деца от 1. и 8. клас ще получат еднократна помощ от 300 лв. Има условия детето да няма пет натрупани отсъствия по неуважителни причини за месец, защото тогава помощта ще бъде възстановявана.

Финансовият министър Кирил Ананиев определи бюджета като адекватен икономически отговор, който да осигури финансова стабилност.

 

(Visited 4 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!