Насилие над деца в общински център? „Закрила на детето“ не го откри

Насилие над деца в общински център? "Закрила на детето" не го откри

Снимка: Pixabay

image0 (9K)

За насилие в столичен общински център, сигнализира бивша възпитателка. Анабел Николова твърди, че e видяла нейна колежка да бие дете с пръчка. Работила е в дома до края на януари, след което е напуснала. За случая е подала и сигнал в прокуратурата. Обвинената социална работничка обмисля да заведе дело за уронване на престижа.

Анабел Николова е израснала в социален дом. До януари тази година работи като възпитател в общинския център за настаняване то семеен тип за деца без увреждания „Детелина“ в София.

По думите й бившата й колежка Фикрие Байдакова била с дървена пръчка дете, крещейки му, че й е писнало от поведението му. Детето е момче на 12 години.

„Заварих жестоко сбиване между деца и за да го предотвратя, взех една метла и я сложих между тях, но не съм посегнала на никого“, твърди Байдакова.

Междувременно отдел „Закрила на детето“ към Столичната община е излязъл с устно становище, че не е открито насилие в център „Детелина“, коментира пред Нова тв Мина Владимирова от отдел „Социални дейности“.

Анабел Николова обвинява и директора на дома – Ганка Филипова, в немарливо отношение по случая и невзети мерки. По думите й системно в центъра се извършвали различни нарушения – свидетелства за заключване на деца и кражба от възпитатели на дарени за децата дрехи.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 106 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!