Настаняването на украински бежанци в хотели е грешка

Проблемът с настанените украинци в родни хотели става все по-осезаем. Как ще напуснат хотелите след 31 май?

„Ще бъде изключително спокойно преместването на украинските бежанци там, където се налага. Никакъв елемент на изненада и на паника няма да има това преместване. Това, което направиха хотелиерите и голяма част от обществото, които предложиха своя собственост за настаняване на бежанци, по някакъв начин сработи, заедно с многото доброволци. Видяхме, че държавата няма опит. Тя сега набира опит“, коментира доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Той добави, че преместването на бежанците е само за тези, които са поискали да получат статут на бежанец. По думите му разминаванията относно качеството на храната и цените, е липсата на какъвто и да е опит в нашето общество и на високите управленски нива в обслужване на бежанци, защото все едно има няколко вида бежанци, които се третират различно.

„Контролът си е контрол. Номер едно е бежанците да бъдат обгрижени, независимо от коя държава идват, на територията на България по европейски правила. Много хотелиери пострадаха от това, че предоставиха базите си. Някои от тях трябва да правят и ремонти сега, след като бежанците напуснат. Обществото прояви едно изключително голямо разбиране. И сега да се профанизират всичките тези усилия на туризма заради чиновничество, това няма да се допусне“, изтъкна доц. Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Той обърна внимание, че е абсолютно грешна политика е настаняването на бежанци в хотелите, тъй като те не са подходящо място.

Според Драганов ще имаме много силен летен сезон.

„Интересът към туризма е много голям. Ние имаме 100% ръст на изходящия туризъм. Имаме изключително голям ръст в пътуванията в чужбина. Имаме много голям ръст в уикендовите пътувания в България. Няма страна в света, в която вътрешният туризъм да не е три-четири пъти по-голям от международните пристигания“, коментира гостът.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 353 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!