Националите се завръщат с два медала от Световното по бокс

 

Националният ни отбор по бокс се завръща тази вечер с два бронзови медала от Световното първенство за младежи и девойки в Киелце, Полша. Нашите се очаква да се приберат в късните часове, научи ЗАРАТА.

„Лъвчетата“ заеха 13-то място в класирането по нации на шампионата, който приключи в петък. Отличията за нашите таланти бяха спечелени от Радослав Росенов при 60-килограмовите, както и от Уилиам Чолов при 75 кг. Младите ни таланти, водени от Борислав Бояджиев, записаха 8 победи на ринга в Полша. Така нашите се наредиха на 13-то място в класирането по нации, на две точки от десетата позиция, където са Япония и Италия. Индия е на първо място със 72 точки, следвани от Русия с 55 и Узбекистан с 48.

В подреждането по медали, България се нареди на 15-та позиция, като само 23 страни от общо 52 участвали на шампионата, успяха да спечелят отличия. Индия отново е на върха с 8 златни и 3 бронзови. Русия е на второ място с 3 титли, 5 сребърни и 3 бронзови медала, а Узбекистан е на трета позиция с 3 златни, 1 сребърен и 6 бронзови отличия.

(Visited 3 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!