НАЙ-НОВИ:

Началник гара Илиянци алармира, след като служителка почина от COVID-19

64-годишна жена е починала от COVID-19 през почивните дни, предаде Нова телевизия. Тя е работила на гара Илиянци като ръководител „Търговска експлоатация“.

Нейният началник забелязал, че не е добре и я откарали в Пета градска болница. Началникът на гарата Цветан Александров разказва пред Нова телевизия, че за последно я видял на работа и тогава не обядвала. След това решила да се лекува вкъщи, но вече развила двойна бронхопневмония. Следва прием в болница, а на втория ден след като жената отсъства, колегите ѝ вече са наясно, че тя е болна от COVID-19. Ден, след като била приета в лечебното заведение, тя починала от усложненията на коронавируса.

Александров е категоричен – на ден тази жена се среща с поне десетина души. Самият началник ежедневно се вижда с нея по работа. Със сигурност се знае, че тя е имала контакт със сина на първите двама починали от коронавирус. Той беше с отрицателен тест. А колегите на починалата жена тогава са искали да бъдат тествани, но им е отказано, защото са от втора линия.

Александров обяснява, че от РЗИ му казали да търси личния си лекар, но още не е тестван.

Работещите на гара Илиянци не са поставени под карантина, а на мястото не е направена дезинфекция, алармира началникът на гарата в Илиянци.

По думите на началника ѝ, жената се е срещала всеки ден с много хора. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови