На Великден ни очакват най-високите температури за май

Затоплянето ще продължи, но няма да е за дълго.

Температури от порядъка на 15-20 градуса дори на 1500 метра височина в планините ще са нещо обичайно тези дни. В равнинната част от страната за първи път ще достигнем 30 градуса, които са доста по-високи от обичайните за началото на май.

image0 (9K)

Това заяви в „Денят започва“ синоптикът Анастасия Стойчева.

На Великден ще са най-високите температури в нашата страна. Температурите ще бъдат по-високи от обичайните, но не и опасно високи.

В следобедните часове в неделя и особено в понеделник и вторник, обаче ще премине студен атмосферен фронт и температурите от северозапад ще се понижават. Във вторник те ще са от порядъка на 19-24 градуса.

Както и през април, и през май е доста широк интервалът на температурите и явленията, които можем да наблюдаваме. С преминаването на вълни, по които ще има краткотрайни валежи, ще се разхлажда.

Пролетно време с такива захлаждания, които ще се отразят и на температурите в планините, се развива купесто-дъждовна облачност, от която падат за кратко интензивни валежи. Те ще са в локални райони – обясни синоптикът. Възможни са засилване на вятъра и градушки.

Най-високите температури, които се очакват през май, ще са между 28 и 30 градуса.

На Гергьовден може да има слаби локални краткотрайни валежи, но температурите ще се повишават.

Опасността от образуване на слани остава до около 15 май.

източник www.dunavmost.com

(Visited 2 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!