НАЙ-НОВИ:

НА ЖИВО: Шествие против „София Прайд“

Започва шествието на националистически организации, които изразяват недоволството си от провеждането на „София Прайд“. Сборният пункт е НДК.

То е в защита на традиционното християнско семейство, предаде Novini.bg. В началото прозвуча българският химн.

Сред организаторите на събитието са „РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ“ и ВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, а демонстрацията им идва ден след началото на предизборната кампания.

Според тях „София Прайд“ е нарушение на конституцията, защото „те рушат психичното и физическо здраве на младежта, като внушават поведенчески модели, водещи до възпрепятстване възпроизводството на нацията“.

Малко по-късно днес за 14-та поредна година ще се проведе „София Прайд„, който е в подкрепа на в подкрепа на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс хора) общността в България. Събитието ще се проведе под мотото „Отново заедно“, след като миналата година „София Прайд“ се проведе онлайн заради пандемията и коронавируса.

Сега традиционното шествие ще се проведе при спазване на актуалните противоепидемични мерки за провеждане на събития на открито.

източник www.dunavmost.com ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon