На Лазаровден – св. Божествена Златоустова литургия в храм „Св. Троица“

На Лазарова събота, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи св. Божествена Златоустова литургия в храм „Св. Троица“, Стара Загора.

Владиката припомни на миряните, че в дните на Великия пост, е необходимо всички заедно да се изправим срещу пандемията спокойно и разумно, със силна вяра и твърда надежда, с постоянна и неуморна молитва, с отговорност и дисциплина, и с взаимна грижа по между ни.

От 12 април, когато Църквата ще отбележи християнския празник Вход Господен в Йерусалим, по-известен като Цветница, богослуженията, в които ще участва дядо Киприан се концентрират в Катедралния храм „Св. Николай“.

Светата Божествена Златоустова литургия е с начален час 09:30 и ще бъде излъчвана на живо в новосъзадената страница на Старозагорската света митрополия в социалната мрежа Facebook.

Припомняме, че след среща на Св. Синод и министър-председателя Бойко Борисов, се реши на миряните да не бъдат раздавани върбови клонки и цветя, с цел предпазване на населението от зараза с COVID-19.

Митрополит Киприан за пореден път призова гражданите да останат по домовете си и апелира тези, които са в храмовете, да поддържат лична хигиена, да ползват предпазни маски, да спазват регламентираното разстояние и да изпълняват указанията на органите на реда за пропускателния режим.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)