Неутрализираха ОПГ заради лихварство и рекет

МВР и ГДБОП провеждат в София специализирана полицейска операция за неутрализиране на организирана престъпна група (ОПГ), извършвала лихварска дейност, рекет и принуда, съобщи БНТ.

По информация на националната телевизия по време на операцията са задържани лидерът и четирима членове на престъпната група.

Извършват се процесуално-следствени действия в жилища и офис помещения на територията на София, използвани от групата при осъществяване на престъпната дейност.

Установено е, че групата извършва престъпна дейност от началото на 2021 г.

По-късно през дена от Специализираната прокуратура съобщиха, че са повдигнати обвинения на шестима души за участие в организираната престъпна група, действала на територията на София. Тя се е занимавала за принудително събиране на кредити.

Още по темата

17 май 2022 21:37

30

13 май 2022 13:01

31

От април 2021 г. задържаните принуждавали чрез заплахи за убийство, побои и психически тормоз длъжници на кредитна компания да внасят забавени вноски по сключени договори за заеми.

Петима от участниците в бандата са арестувани вчера. В рамите на разследването са извършени 13 претърсвания и обиски на помещения и лица, при които са иззети са документи и други доказателства за престъпленията.

Шефът на бандата е работел като служител в кредитната институция и лично организирал престъпната група. Двама от участниците са осъждани, единият – многократно, включително и за отвличане.

До момента са установени и разпитани пред съдия шестима потърпевши. Очаква се в хода на разследването броят им да се увеличи.

С постановления на наблюдаващия прокурор петимата арестувани вчера са задържани за срок до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 48 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!