Не било сигурно, че мерките на кабинета за цените ще проработят

Не било сигурно, че мерките на кабинета за цените ще проработят

„Не е ясно дали мерките на служебното правителство за намаляване на цените ще сработят, но е по-добре от нищо“, каза председателят на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов пред bTV.

„Не знам дали мерките на новото служебно правителство ще сработят, но без съмнение предприемането на каквито и да било мерки не е излишно. В условията на пазарна икономика, за да постигнеш желаните ефекти, трябва врече и политическа вола. Служебното правителство разполага с ограничен времеви ресурс, а и зад него няма партийна политическа воля“, обясни той.

image0 (9K)image0 (9K)

Димитър Манолов заяви още, че не е лесно да се укротят цените, защото се изисква „извършването на огромен масив от действия“.

Според него в институциите се изисква човешки капацитет – хора, които да могат да работят с определен инструментариум.

„КЗК и КЗП не са създадени с тази мисъл. Те са създадени със съвсем друга идея. Да, могат да им бъдат вменени подобни функции, но трябва да им се предостави и съответния инструментариум, с какъвто те не разполагат“, обясни той.

Димитър Манолов обясни, че не бива да се правят сравнения на парче, когато се говори за цените у нас и в други държави.

„Едно може да е по-евтино, но друго ще е пет пъти по-скъпо“, каза той.

Относно доходите председателят на КТ „Подкрепа“ повтори, че не са доволни от начина на увеличаване на минималната работна заплата, защото не са отчетени всички фактори. Той не се нае да прогнозира дали се очакват стачки, в кои сектори ще са те и кога ще се случат.
 

https://www.dnes.bg/

(Visited 32 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!