НИКОГА НЯМА ДА ИЗХВЪРЛИТЕ МАЛКИТЕ ПАКЕТЧЕТА ОТ КУТИИТЕ ЗА ОБУВКИ, АКО ЗНАЕХТЕ ЧЕ…

Какво правите с малките пакетчета силика гел, които често биха могли да се намерят в кутиите за обувки? Повечето хора ги изхвърлят, без да подозират какви ползи се крият в тези така „непотребни отпадъци“.

[ad id=“225664″]

Представяме ви няколко лесни и ефективни начина за рециклиране на силициевия диоксид. Ето как.

Чанта за фитнеса

За да неутрализирате миризмата на мръсни дрехи, може да сложите няколко пакетчета силициев диоксид във фитнес чантата и по този начин да избегнете развитието на бактерии, причинено от влагата.

Инструменти

За да предпазите инструментите от ръждясване, е нужно само да поставите няколко пакетчета силикагел в кутията им за съхранение.

[ad id=“263680″]

Хавлии за баня

За никого не е тайна, че банята и килерите са едни от местата с най-висока влажност. Ако искате да поддържате сухи вашите кърпи и хавлии, просто оставете няколко пакетчета отсилициевия диоксид в шкафа за съхранение на този тип дрехи.

Бръснарско ножче

Знаете ли, че ако държите бръснарските ножчета в кутия, пълна със силикагел, ще избегнете тяхното последващо окисляване?

[ad id=“236999″]

Телефон

Някои хора казват, че когато намокрите телефона си, е най-добре да поставите уреда в торбичка, пълна с ориз. Силикагелът също е едно добро решение за справяне с този „технически“ проблем.

Снимки

Най-добрият начин за съхранение на стари снимки е да сложите няколко пакетчета отсилициев диоксид между страниците на фотоалбума. Така вие ще защитите спомените си.

[ad id=“237001″]

Предпазване на прозорците от замъгляване

За да предпазите прозорците на автомобила от замъгляване, е нужно да поставите няколко пакетчета силикагел в предната част на колата.

Изсушаване на цветя за букети и аранжировки със сухи цветя

За целта ще ви е необходимо търпение (почти две седмици) и по-голямо количество от silica gel-а (около половин килограм). Предимството е, че цветята запазват формата и цвета си, както преди да бъдат откъснати, а недостатъкът е, че за да се сдобиете с това количество, ще трябва да смените доста обувки.

Източник: politikata

(Visited 70 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.