Нинова: Властта да не прехвърля всичко на кметовете – те нямат пари са се справят с бедствията

„Тук сме в Брегово най-напред да помогнем на хората, да знаят, че не са изоставени.“ Това заяви в Брегово лидерът на БСП Корнелия Нинова. Председателят на социалистите заведе цялото Изпълнително бюро на партията в засегнатия от наводнение район. Червените проведоха там редовното заседание на ръководството си.

[ad id=“225664″]

От Брегово Нинова призова изпълнителната власт да не прехвърля всичко, свързано с наводненията на кметовете, които нямат финансов ресурс да се справят с връхлетелите общините им бедствия.

„Доставихме минерална вода, ще дарим пари на пострадалите семейства. След това, заедно с кмета и общинските съветници, ще разговаряме как да помогнем да се реши проблемът с наводненията дългосрочно, защото това не се случва за първи път“, написа Нинова във „Фейсбук“.

[ad id=“236993″]

„Ще настояваме и в парламента, и пред правителството държавата да си поеме ролята, а не да прехвърля всичко на кметовете, които нямат средства да поддържат речните корита и язовирите. Преди три години им предлагахме единен държавен орган да поеме управлението и контрола. Не ни чуха. Тази инфраструктура е стратегическа за националната сигурност и сигурността на населението“, коментира Корнелия Нинова в социалната мрежа.

[ad id=“236999″]

Тя смята, че както в енергийната система, така и тук ролята на държавата е ключова. „Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха правителствата на Борисов, е голяма грешка. Последното такова е решението за частната охранителна дейност. Колко аргументи им дадохме в парламента да не го правят – пак не чуха“, отбелязва председателят на БСП и продължава:

[ad id=“237001″]

„И ти да караш тези хора да си плащат за частна охрана е тежка абдикация на държавата от основните й функции. Ето затова не изпълниха предизборното си обещание във всяко село да има полицай – за да си плащат хората. Рушат държавността и е време да спрат с тази арогантност и самодостатъчност и да си отворят очите и ушите за разума и за аргументите на опозицията, а и не само на нея“


image0 (9K)