НАЙ-НОВИ:

Нинова: Днес народът е по улиците и мястото на БСП е при него

„Днес членове на Националния съвет провеждат нелегитимно заседание на колективния орган на партията. За да има заседание на Националния съвет, трябва да има 93 присъстващи от 185-членния състав. Присъстват 74 по официален списък. Това не е пленум на Националния съвет – официалният колективен орган на БСП, а сбирка на членове на НС по интереси. Тя е нелегитимна и не може да взима решения, важащи за БСП“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

Нинова припомни, че на 13 юни е имало редовно заседание на Националния съвет, на което е изнесла доклад – оценка за управлението.

„В него много ясно казах – мафиотско-олигархичен модел на управление. Единственият изход от ситуацията в страната е оставка на кабинета. Предложих – общонародна подписка за вот на недоверие и внасяне на такъв вот. Тези членове на НС на БСП, които днес са се събрали, тогава отхвърлиха оценката на правителството в доклада и не го приеха. Отхвърлиха предложението за участие в протести и подписка, която да предшества вот на недоверие. Те предложиха национална кръгла маса с ГЕРБ“, подчерта Нинова.

Лидерът на БСП увери, че се изпълнява взетото на 13 юни решение за вот на недоверие – в сряда парламентарната група на левицата внася вота на недоверие в Народното събрание. „Призоваваме всички, които искат промяна на модела на управление, независимо от партийната си принадлежност, в деня, когато този вот ще бъде дебатиран в парламента, да ни подкрепят извън него“, заяви Корнелия Нинова.

По думите на Нинова в момента държавата е в институционална криза, а народът е по улиците и мястото на БСП е при него.

„Колективните легитимни органи на партията отдавна са взели решение- оставка на този кабинет. Ако за 4 години някои членове на НС не са разбрали, че ние искаме оставка, че се борим с паралелната държава, че се борим със задкулисието и мафията, която ни управлява, и днес са се събрали да решат какво да правим, то толкова по-зле за тях. Ние 4 години последователно провеждаме тази политика, приета от Конгреса и от Националния съвет на партията“, подчерта тя.

-->

Корнелия Нинова призовава членовете и симпатизантите на партията да не се поддават на провокации.

„Това, което се случва днес, е провокация. Това е опит, поредният за 4 години, да бъде разколебана БСП отвътре. Членовете и симпатизантите на БСП сте истинската сила на партията. Четири години ни подкрепяте и четири години провеждаме като политика това, което сте ни възложили. Сега е ключовият момент да завършим тази битка- този модел на управление да си отиде. Оставка и нормална държава с умни, почтени, грамотни и компетентни хора, които да я управляват“, завърши Нинова. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови