Нинова: Корупцията влачи ГЕРБ надолу, но влачи и цяла България

Председателят на БСП изтъкна, че Европа ни няма доверие и затова ни казва, че сме изпълнили всички технически изисквания за влизане в Шенген, но не ни искат, защото има корупция и не се справяме с нея, а ГЕРБ управляват последните 9 години.

[ad id=“225664″]

„Каквито и спорове да водим в НС, за мен ключовата дума е доверие. Когато един орган и хората, които го представляват нямат доверие, каквото и да направят, то няма да бъде прието от обществото”.

С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към кандидата за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, издигнат от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ – Пламен Георгиев.

Председателят на БСП изтъкна, че Европа ни няма доверие и затова ни казва, че сме изпълнили всички технически изисквания за влизане в Шенген, но не ни искат, защото има корупция и не се справяме с нея, а ГЕРБ управляват последните 9 години.

[ad id=“236993″]

„Казват ни, че имаме финансова стабилност и можем да говорим за Еврозоната, но няма да ни пуснат в чакалнята заради корупцията”, добави тя. Корнелия Нинова каза, че българите нямат доверие в институциите и народните представители, че ще решат проблема с корупцията.

„И вие не го решихте добре. Днес не е времето двамата кандидати за поста да сблъскват идеи. Законът е приет. Те няма за какво да обсъждат идеи за борба с корупцията. Те трябва да излъчват доверие- на човек, който ще прилага закона – професионално, обективно и с морал. За съжаление, съмненията за необективност по дела, които г-н Георгиев вече е гледал, ще тежат. И аз го съжалявам, защото започва с фалстарт. Без доверие. Това е големият проблем с корупцията. Българите ни нямат доверие, уважаеми управляващи”, каза още тя.

[ad id=“236999″]

„Какво очаквате да свърши този орган, след като никой не му вярва, човекът който ще изберете е предопределен предварително и има съмнения за неговата обективност. Няма как по този начин да се справим с корупцията, с един куц закон, който когато го приемахме, казахте да му дадем една година срок, за да видим как работи, а нямаше и месец и внесохте първата поправка, защото не работи. Уверявам ви, че след два месеца ще внесете нова поправка. Борбата с корупцията се крепи на три неща – добър закон, смели хора без зависимости, които да го прилагат и минимум доверие на старта. Е, нито едно от тези неща ги няма”, категорична бе Нинова.

Тя заключи: „Корупцията влачи не само ГЕРБ надолу, а цяла България.“

(Visited 5 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)