Нинова: Мъчат се да ни ударят, защото сме неподчинената партия

Нинова: Мъчат се да ни ударят, защото сме неподчинената партия

БСП няма да допусне да се вдигнат данъците и да се намалят доходите. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

„Ще направя всичко по силите си да обединим и другите парламентарни групи такъв бюджет да не се приема, защото това означава и удар по икономиката, и удар по семействата. Навсякъде намаляват данъците и дават помощи на семействата. Това, което са замислили от служебното правителство, е абсурд и няма да стане. Ние искаме точно обратното“, коментира Нинова на среща с избиратели и симпатизанти на партията във Видин.

image0 (9K)

Нинова заяви, че първото, за което ще настоява БСП в парламента, е таван на цените на основните хранителни стоки и посочи, че проверките от страна на  служебното правителство са неефективни.

„Да проверяваш етикета дали отговаря, или му е изтекъл срока на годност, не е борба с инфлацията и с високите цени. Половин Европа проумя това, в половин Европа има таван на цени на хранителни стоки. Франция договори с големите търговски вериги 200 стоки да се продават под 2 евро и тази цена да остане замразена през следващите три месеца. Е, по-глупави ли са французите от нас?“, попита тя и посочи, че таван на цените е приложен още в Гърция, Унгария, Испания.

Тя коментира още, че основната битка сега е между ПП-ДБ и ГЕРБ, но няма никакво значение кой от тях е първи и кой втори – защото те са едно и също. Нинова припомни, че това са партиите, които подкрепиха закупуването на нова ескадрила F-16, военна помощ за Украйна, джендър идеологията, премахването на паметниците, дефицит под 3%. „Те по големите политики са абсолютно едно и също. Единственото, за което спорят е кой е по-голям крадец и кой е по-корумпиран. Ние сме точно обратното – против войната, против джендър идеологията, за държавна подкрепа и помощ за икономиката и хората и защита на паметниците“,  каза лидерът на БСП.

„По всякакъв начин се мъчат да ни ударят, защото сме неподчинената партия. Президентът създаде ПП и каза това са новите леви. След това „Български възход.Сега „новото ляво”, колко да са нови лицата в тази партия  – наши стари другари, за които всички сте изтрили по три чифта обувки да ги правите президенти, омбудсмани, депутати. Колко да са леви?“, каза още Нинова. 

Лидерът на БСП коментира и референдума против джендър идеологията, който БСП организира, като посочи, че партията е подложена на изключителен натиск да приеме Истанблуската конвенция: „100 пъти съм писала на всички европейски лидери – българската Конституция не признава друго, освен мъж и жена, и тези 30-40 пола, различни от тези два – в България няма да стане. И отговорът е „променете си законодателството”, едва ли не сменете си Конституцията, за да може да учим децата ви, че може да са нещо друго освен момиче и момче. Битката не е за БСП, битката е за децата на България и за българското семейство. Ще продължа тази битка, защото съм майка, българка и съпруга. Призовавам българския народ  да съхраняваме семейството и децата си от тази изключително вредна джендър идеология”, апелира Нинова.

https://www.dnes.bg/

(Visited 29 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!