Новата публична компания на Тръмп разпали страстите на трейдърите

Новата публична компания на Тръмп разпали страстите на трейдърите

Новата социална мрежа на Тръмп Truth Social има за цел да се противопостави на големите технологични компании като Twitter и Facebook, които забраниха достъпа му до своите платформи. Снимка: Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images

Медийната компания на бившия американски президент Доналд Тръмп се оказва хит сред трейдърите, които залагат на краткосрочните движения на цените на акциите в рамките на един ден, предаде Bloomberg.

Акциите на Digital World Acquisition Corp. поскъпнаха с 1225% след съобщението, че компанията за придобиване със специално предназначение (SPAC) ще се слее с Trump Media & Technology Group.

Цената на книжата расте с 99% към в 18:37 часа българско време в петък, след като волатилността предизвика поне 12 прекъсвания на търговията по време на сесията.

Феновете на Тръмп в социалните медии „напомпиха“ цената на акцията в Reddit и StockTwits, подхранвайки усилена търговия. В четвъртък компанията за придобиване със специално предназначение беше най-купуваната акция в платформата на Fidelity с около 55 хил. поръчки за покупка от клиенти.

Това търсене се прехвърли и в петък с над 50 хил. поръчки за покупка, регистрирани в платформата на Fidelity, почти двойно повече в сравнение с втората най-активно търгувана компания – Phunware Inc., наскоро изгряла мемеакция.

Новото начинание на бившия президент ще заработи през първото тримесечие на 2022 г. според съобщението за пресата. Тръмп планира да създаде компания за социални медии, наречена Truth Social. Ако всичко върви по план, компанията ще заработи доста преди междинните избори през 2022 г.

Компанията е сред най-активно търгуваните с пазарна капитализация от над 500 млн. долара, като около 67 млн. акции смениха собственика си в петък.

Според Тръмп Truth Social ще се противопостави на големите технологични компании като Twitter и Facebook, които забраниха достъпа му до своите платформи, след като стотици негови поддръжници нападнаха Капитолия на САЩ на 6 януари.

източник https://www.investor.bg/…………


image0 (9K)