Нова атака срещу водещия в Нова телевизия Виктор Николаев

Поредна атака срещу водещия на „Здравей, България“ Виктор Николаев – сайтът BNews, който е свързан с Николай Бареков, публикува информация, че данъчна проверка е уличила журналиста в укриване на доходи.

[ad id=“225664″]

Става въпрос за проверка по сигнала, който Николай Бареков подаде срещу Виктор и доскорошната водеща на сутрешния блок на Нова тв – Анна Цолова. В сигналите се твърдеше, че двамата са се сдобили с имоти, които не могат да си позволят.

По закон резултати от проверки срещу частни лица не се оповестяват, освен ако самите засегнати не решат да го направят.
Според източници на offnews.bg проверката срещу Цолова не е открила нарушения. Това обаче не попречи тя да се раздели неочаквано с поста си в разгара на медийната кампания срещу нея.

Натискът срещу колегата й, който все още е на екран, продължава. Умишлено не цитираме конкректни данни от публикацията на Bnews, за да не тиражираме съмнителна фактология.
Проверка действително е извършена, но данъчните не са открили смущаващи обстоятелства и нищо от публикацията на отговаря на истината, съобщават източници.

Към момента нито водещият, нито ръководството на телевизията са изразили позиция.

[ad id=“255238″]
Запознати смятат, че Нова тв едва ли ще се раздели и с Николаев. Целта очевидно е обаче той да бъде „страхуван“ или накаран сам да се оттегли, защото има неприятния навик да върши работата си съвестно и да задава неудобни въпроси. Със сигурност обаче уж шеговитата закана на вицепремиера Валери Симеонов за „Викторгейт“ постепенно се сбъдва.

Няколко медии публикуваха снимки на водещия пред жилищен вход, очевидно с предупреждението, че е следен в личния си живот. Само преди дни вестник „Уикенд“ пък пусна статия, в която писа, че Николаев рискувал живота си, говорейки по телефона на улицата, където можел да стане жертва на ПТП. Там, впрочем, се споменава, че журналистът пресичал рисковано същата столична улица, на която BNews твърди, че е домът на водещия, закупен с доходи с недоказан произход. Публикацията е придружена с папарашка снимка на Виктор и съпругата му – като доказателство, че той и семейството му са следени в личното си време.

Все още няма избран екранен партньор на Николаев в сутрешното предаване на Нова телевизия.


image0 (9K)