Новите избори

 Оформя се перспектива да гласуваме отново. За партии и коалиции, които ще ни представляват в 46 НС. Някой разкри, че предното гласуване е било не за обещавани от партийните говорители политики (такива почти не бяха оповестявани), а за реванша, в който са се клели озлобени лица от протестите.

Резултатите са налични.

Същите тези диригенти на агитки и замервания на полиция и държавни учреждения с развалени продукти и бутилки, вече избрани  от жадните за култура и честност фенове, показаха, че са останали верни на стила и методите от софийските площади за правене на политика.  Те показаха на избирателите си нов вид парламентаризъм, разкрасен с истински разгром на добрия тон и принципност за вземане на решения по тъмна доба, обединени от неустоима жажда за власт и кой знае още какво. В този див устрем те тласкаха държавата ни към неизвестността на техния примитивизъм.

Питам се горди ли са от показаната култура петимните за култура техни избиратели. Искам да намеря похвалите и одобренията им в обществените медии и може би в пресата, но няма,бе. Няма!

Изглежда, че тези гдето могат да пишат, могат и да мислят и вероятно са дошли до извода, че няма за какво да поздравяват своите представители в парламента. Но това не значи ли, че този електорат, повярвал на отровни тройки и на професионални измамници, на водещия строените редици бъдещи статисти в българския парламент, на традиционните предатели на вярата и надеждите на честните демократи, на ония, които са готови да подкрепят кой да е мандатоносител срещу военното и  правосъдното министерство,  ще отвърне поглед от тях и ще прозре своето така безгрижно задгърбено добро?

Нямам съмнение, че оплютите и неоснователно омаскарени политици, не си позволиха нито веднъж да отговорят на обидите по съответния начин защото вярват, че аз ще оценя направеното от тях за възхода на България и ще сведа глава в признание за грешката  си в предните избори. Вярвам заедно с това, че няма да съм единствен, защото се доверявам на интелекта на българина и на неговата закъсняваща обективност. Не е смислено да се говори за наказателен вот на Б. Борисов, защото е тъпо да се осъжда човек без да се посочват лошо или престъпно извършени от него работи, с което е навредил на хората.  Е, не само това беше тъпота и безумие. Такъв беше и лозунгът, извикан през 2021 година  от най-авторитетната трибуна на страната „Свобода на народа!”

Кой ли лишен от свобода е имал предвид този пълководец с високо вдигнатия юмрук на непримиримостта? Може би подсъдимото сем. Баневи, или Цв. Василев, който не може да се завърне в милата си татковина заради лошия прокурор? Хора, мислете!


image0 (9K)