Новият шеф на НС: Покрай Кирил Петков влязох в политиката

С огромно мнозинство депутатите решиха 34-годишният юрист Никола Минчев от „Продължаваме Промяната“ да заеме най-високият пост в държавата – председател на Народното събрание.

„Започнах да се подготвям психически за тази позиция от известно време. Усетих атмосферата в първия ден позитивно. Всичко премина стандартно, нямаше неразбирателства или нещо, което да смути нормалното протичане на откриването на НС“, каза той в ефира на Нова тв.

На въпрос дали преди няколко месеца си е мислил, че може да заеме тази отговорна позиция, Минчев отговори: 

„Със сигурност не съм си го мислил. Допреди няколко месеца нямаше как въобще да си помисля, че нещо такова ще се случи в българската политика, както в крайна сметка се случи. А и нещата около „Продължаваме Промяната“ се случват толкова бързо, че човек няма време да си помисли към какво точно се запътва. Не съм участвал в разговори с другите политически формации нито за конкретни имена, нито за принципна ротация на председателя или за каквото и да е друго, свързано с начин на заемане на председателския пост. Въпросът за ротация не е стоял пред мен“, категоричен бе той.

Още по темата

4 дек 2021 11:21

161

3 дек 2021 13:13

312

Минчев заяви, че се е запознал с Кирил Петков покрай професионалната си работа на адвокат. 

„Покрай него влязох в политиката. С него сме работили и по различни каузи, най-вече за плаж „Корал”. Кирил е силно привързан към плажа. Тази привързаност привлече и мен. Той има енергията да привлича хора около себе си“, добави председателят на Народното събрание.

„Нашата цел е да накараме всички седем формации да бъдат отворени за конструктивен диалог, а не за скандали, така че продуктът, който законодателната власт вади, да бъде от полза на обществото“, каза още Никола Минчев.

„Считам, че този път шансовете за сформиране на правителство са големи. Определено гледам позитивно на това“, посочи той.

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!