Новограц за TerraUSD: Голяма идея, която се провали

Новограц за TerraUSD: Голяма идея, която се провали

Майкъл Новограц. Снимка: Bloomberg LP

Майк Новограц сложи край на мълчанието си за срива на TerraUSD (UST), наричайки стейбълкойна „голяма идея, която се провали“. Той също така предупреди, че трудната среда за криптовалутите ще продължи.

Основателят на Galaxy Digital Holdings Ltd., водещо име в сектора и поддръжник на Terraform Labs, компанията зад блокчейна тера, остана без коментар повече от седмица. През това време той е размишлявал за икономиката и ролята на неговата компания в криптоиндустрията, каза самият той в изявление, цитирано от Bloomberg.

Още по темата

Новограц, който е бивш хедж фонд трейдър, обвинява предизвикателната международна макросреда и заяви, че сривът на монетите на блокчейна тера са понижили доверието в криптовалутите и децентрализираните финанси като цяло.

По думите му Galaxy Digital за първи път е инвестирала в Terraform Labs през четвъртото тримесечие на 2020 г. Оттогава рекламира TerraUSD както в социалните мрежи, така и пред пресата.

По думите му резервите на стейбълкойна не са достатъчни, за да предотвратят срива ѝ. „Резервите не бяха достатъчни, за да предотвратят срива на UST“, посочва Новограц. „С ретроспектива нещата винаги изглеждат по-ясни“, допълва той.

Инвеститорът използва момента също така, за да увери, че бизнесът на Galaxy остава диверсифициран и компанията има силни капиталови и ликвидни позиции. По-рано миналата седмица компанията заяви, че се готви за удар по резултатите от 300 млн. долара това тримесечие.

Милиардерът насърчи също така индивидуалните инвеститори, които са вложили средства в криптовалути, да продължат стратегията си, но да се уверят, че са взели предвид управлението на риска. Техните криптопритежания трябва да са между 1% и 5% от активите им, съветва Новограц.

„Да чета историите на инвеститори на дребно, които са загубили спестяванията си с една инвестиция, е тъжно“, посочва Новограц. „Но е важно по-малко опитните пазарни участници да рискуват само това, което могат да си позволят да загубят“, отбелязва той.

Според милиардера волатилността по всяка вероятност ще продължи и макроситуацията ще остане предизвикателна. В същото време той настоява, че криптовалутите няма да изчезнат от небосвода скоро.

„Твърдо вярвам, сега повече от всякога, че криптореволюцията е тук, за да остане“, коментира той.

https://www.investor.bg/


image0 (9K)