Нов случай на агресия в училище

Нов случай на агресия в училище в Сапарева баня. Осмокласник опря нож в гърлото на съученик.

[ad id=“225664″]

Ученик от осми клас опря нож в гърлото на момче от същото училище. Инцидентът се е разиграл по време на петия час вчера. Нападнатият ученик, който е в шести клас, излязъл от час, за да отиде до тоалетната. Според разказа на очевидци в коридора бил засечен от по-големите от него момчета, които го нападнали.

Зам.-директорката на училището Теменужка Добрева е категорична, че няма свидетели на ситуацията и все още детайлите около инцидента се изясняват, предава BULGARIA ON AIR.

[ad id=“263680″]

„Не е имало опит за нараняване, само за сплашване. Родителите на децата са викнати и вече е говорено с тях. Нямаме обяснение защо осмокласникът е носил нож в училище. Родителите съдействат , но нещата трудно се получават“, уточни Добрева.

Според нея няма как да се предотврати такъв инцидент без намесата и помощта на родителите, защото няма как да се проверява всяко едно дете на входа на училището.

Директорката на школото Емилия Гелева обясни, че все още случаят се изяснява, но определено ще се проведе педагогически съвет и ще се обсъди какви наказания ще бъдат наложени на учениците.

[ad id=“237001″]

По думите на училищния психолог с потърпевшия ученик се работи от 3 години, а момчетата от осми клас са познати на ръководството с бягство от часове и нарушаване на дисциплината.


image0 (9K)