В нюзрума на бТВ ще се избият за стола на Хекимян

В същинския змиярник е заприличал в момента нюзрумът на Би Ти Ви покрай предстоящата рокада в сутрешния блок на медията. Както е известно, предстои дългогодишният титуляр Антон Хекимян да оваканти стола си на водещ, след като бе издигнат от новото ръководство за директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ на мястото на Венелин Петков.

Последният бе освободен от поста си на 21 декември миналата година. След няколко дни ще стане месец от рокадата, а Хекимян продължава да води „Тази сутрин“. Причината арменецът все още да посреща гостите на сутрешния блок била развихрила се драма за това кой точно да го наследи на никак нелеката и отговорна позиция.

image0 (9K)

Първата опция на новото ръководство в лицето на най-богатия чех Петер Келнер и изпълнителния директор Мартин Швехлак била напористата Мария Цънцарова, която искали всички протестъри в нюзрума. Противно на очакванията, че тя ще се съгласи от раз да поеме щафетата от Хекимян, Цънцарова изненадала управата с откровеното си нежелание да бъде повишена в лице на сутрешния блок. Мотивите й не били от професионално естество, а напълно лични, научи ПИК от всичко знаещи телевизионери. Цънцарова е майка на две малки деца – големият й син Георги е на 3 години и половина, а малкият, Константин, ще навърши 2 през април. Именно децата били основният мотив на фаворитката за мястото на Хекимян да отклони примамливата оферта на ръководството, шушука се усилено из кулоарите на медията.

Не е тайна, че работата в сутрешен блок е свързана с ранно ставане и огромна ангажираност, като това би лишило младата майка от децата й и семейството й. Цънцарова не искала да пропуска най-сладките години на двете си момчета и те да растат без нейните грижи, поверени на детегледачки.

Втората възможна опция – Биляна Гавазова, пък не била много присърце на новия директор Антон Хекимян. Двамата бяха тандем в предаването, преди журналистката да излезе в майчинство. След което Хекимян продължи да води сам „Тази сутрин“. Макар това да ангажирало почти цялото му време, той предпочитал да продължи в същия маратонски график, тъй като в отсъствието на Гавазова шефовете му оценили допълнителното му натоварване и заплатата му отбелязала съществен ръст. Според слуховете, именно Антон бил в дъното на това, че след края на майчинството си колежката му не седна отново в съседния му стол, а получи само потребителската рубрика – „Чети етикета“.

Така се стигнало до третата опция, която изобщо не е била изненада за служителите на телевизията. Хекимян предложил за свой заместник водещият на новинарската емисия Денислав Борисов. Според новия началник роденият в Радомир Денислав пасвал идеално за позицията, а доводът, с който Хекимян излязъл пред ръководството бил, че за разлика от Цънцарова и Гавазова, не е семеен и може да бъде изцяло отдаден на новото си поприще. Освен това Денислав има опит, макар и кратък, като водещ на „Тази сутрин“. Преди пет години, Борисов и Вяра Деянова смениха Хекимян за две седмици, докато титулярът бе в полагаемия му се летен отпуск. Още нещо – за никого в Би Ти Ви не било тайна, че освен колеги, Хекимян и Борисов се разбирали отлично и извън професионалните им ангажименти. Антон предвидливо драпал именно неговият човек да седне на стола му, за да се обгради с верни хора, над които да има контрол и свое „ухо“ сред нюзрума. В телевизията упорито се говори, че новият водещ на „Тази сутрин“ ще поеме официално щафетата на 1 февруари, понеделник. Както и че в последната работна седмица за януари, предаването ще има двама водещи – Хекимян и наследникът му.

На фона на всичко гореизброено, медията е заприличала на змиярник и заради сблъсъка между новия директор Хекимян и бившото гадже на Венелин Петков – Гена Трайкова, която все още изпълнява длъжността си главен редактор на новините. Както ПИК вече писа именно Трайкова продължава да прокарва задкулисната кадрова политика на Петков, натрисайки за водеща на новините в 17 ч. изхвърленана от Нова тв Марина Цекова. Заради преките си началници, представители на новата и старата власт, в момента служителите на частната медия били между чука и наковалнята. В нюзрума всякакви професионални въпроси се коментирали шепнешком, от страх, че не се знае кой на кого е човек и понеже и стените имали „уши“, писа „Ретро“.

 

(Visited 30 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!