Н. Пр. Корхан Кюнгерю и Гала Стоянова разговаряха за инвестиции в Казанлък

Н. Пр. Корхан Кюнгерю и Гала Стоянова разговаряха за инвестиции в Казанлък. Консулът е възхитен от щанда на туристическото изложение на Казалък, научи ЗАРАТА

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов се срещнаха за първи път с новия генерален консул на Република Турция в Пловдив Н. Пр. Корхан Кюнгерю. Галина Стоянова приветства госта и накратко разказа за Казанлък, бизнеса, културата, туризма. Тя сподели добрите си впечатления от приятелството със старинния турски град Калеичи в област Анталия и желанието да развива това партньорство.

Н.Пр.Корхан Кюнгерю посочи, че идва от туристическото изложение във Велико Търново „Културен туризъм“ и е бил силно впечатлен от представянето на Казанлък. Той каза, че е гостувал на Празника на розата в Казанлък през 2021г. и е бил очарован. Турският дипломат е в нашата страна като генерален консул в Пловдив от началото на април миналата година и гостуването в Казанлък е сред първите посещения в страната.

Двете страни обсъдиха възможности за разширяване на инвестициите от Турция в България. „Турските бизнесмени гледат на България като на врата към Европа.“, отбеляза генералният консул на Република Турция. Новата Индустриална зона в Казанлък бе посочена от Кмета Галина Стоянова като потенциална възможност за турски инвестиции. В сферата на културата и туризма участниците в срещата се разбраха за посещение на ниво туроператори от Турция, които да се запознаят с разнообразните туристически дестинации в Розовата долина. Представителите на съседните държави изразиха увреност да продължат да си партнират в различни сфери.

(Visited 18 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!