Обвиниха четирима за пребития до смърт в Лом

Обвиниха четирима за пребития до смърт в Лом

Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се води разследване за причиняване на смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Припомняме, че трима души бяха жестоко пребити на 9 август в Лом, като в последствие единият от тях, на 47 години, почина от нараняванията си.

Досъдебното производство първоначално е било под надзора на Районна прокуратура-Монтана – за престъпление по чл. 128, ал. 1 от НК – причиняване на тежка телесна повреда.

Установено е, че около полунощ във вторник на ул. „Физкултурна“ в Лом бил нанесен побой на 47-годишния мъж. Вследствие на причиненото му тежко увреждане – разкъсан далак, пострадалият починал, съобщиха от държавното обинение.

Още по темата

10 авг 2022 12:56

94

4 авг 2022 16:30

19

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура, която е приела досъдебното производство по компетентност. Деянието е квалифицирано по чл. чл. 124, ал. 1 от НК.

В хода на събиране на доказателства за извършителите на фаталния побой е извършен оглед на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели.

Повдигнати са обвинения на четирима души за това, че в съучастие като извършители те причинили по непредпазливост смъртта на 47-годишния мъж вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. За това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 12 години „лишаване от свобода“.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Монтана те са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)