Образователни игри на тема здравословно хранене

Образователни игри на тема здравословно хранене „Ванилия в страната на храната“ ще има в Стара Загора, съобщиха за ЗАРАТА

На 26.04.2023 година (сряда) от 17:30 часа Регионална здравна инспекция – Стара Загора ще участва в провеждането на образователни игри „Ванилия в страната на храната“.
Събитието се организира по инициатива на Основно училище „Георги Райчев“ гр. Стара Загора с традиционното партньорство на експерти по профилактика на болестите и промоция на здравето от РЗИ – Стара Загора.
Участници са 5- и 6- годишни деца от група за целодневно обучение към ОУ „Георги Райчев“. Подкрепяни от феята на храната Ванилия и нейният верен приятел Филип децата ще бъдат поставени в различни игрови ситуации. Ще могат да приложат своите познания, а и да научат много нови неща като: проследят пътя на храната; пазаруват по зададен списък; наредят интерактивно здравословно меню; подредят масата за вечеря на своето семейство; преценят и реагират на правилно или грешно твърдение. На финала родителите ще имат възможността да демонстрират своите знания за здравословното хранене като се включат в игра-куиз.
„Ванилия в страната на храната“ е събитие, посветено на темата здравословно хранене, насочено към най-малките участници в образователния процес, с игрови, познавателен и образователен характер.
Целта на организаторите е формиране на здравословен модел на поведение и хранене при децата, рационално осмисляне на свободното време, както и привличане на родителите като партньори в цялостния възпитателен процес.
Събитието е част от инициативите по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)