Община Казанлък ремонтира цялостно хирургичното отделение в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“

Община Казанлък ремонтира цялостно хирургичното отделение в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“

Днес бе официално открито обновеното хирургично отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък.

С извършения основен вътрешен ремонт отделението повишава значително качеството на предоставяните услуги. Възстановени са стени и подови настилки, изградени са ВИП стаи, съвременни хирургии, частични ремонти са направени по стаите и основни в манипулационните. За настроението на пациентите са допринесли и възпитаниците на НУПИД „Акад. Дечко Узунов“, чиито творби красят коридорите и създават по-приятна атмосфера.

Събитието бе определено от управителя на лечебното заведение д-р Кети Маналова като празник: „От много пациенти болницата е припозната като „тяхната болница“. Тя е сто процента общинско дружество, с над 330 медицински специалисти и други служители, но хирургичното отделение е най-важното, единствено за Казанлък, с история на повече от 130 години. Целият четвърти етаж е построен в края 60-те години на миналия век. Д-р Маналова припомни и изпълнените предишни проекти от Община Казанлък с кмет Галина Стоянова за обновяване на медицинската апаратура, изцяло саниране на болницата, подобрения в оборудването и повишаване на квалификацията на медицинските специалисти.

Като „необходим и навременен“ определи ремонта кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя посочи, че обновяването на здравните заведения на територията на общината е неин приоритет през всичките 12 години като кмет. Галина Стоянова подчерта, че казанлъшката болница обслужва пет общини и предоставя абсолютно адекватни грижа и условия. „Мога да гарантирам това, защото и отношението, и лечението към пациентите са на много високо ниво“, отбеляза кметът на Казанлък и подчерта, че всичко хубаво се случва с много вяра. „Грижата от страна на Общината ще продължи“, увери тя.

Молебен за здраве и благоденствие отслужи лично Старозагорският митрополит Киприан в съслужие със старозагорски и казанлъшки свещеници. За здраве на целия екип и пациентите той пожела: „Да имате удовлетворение от това, което вършите! Имайки вярата и упованието в Бога, имаме надеждата във всички Вас“. Владиката подари на отделението икона на свети Пантелеймон от името на Старозагорската епархия за закрила и много сили.

(СН)

Публикувано с изричното съгласие на https://starozagorskinovini.com/ .


image0 (9K)