Община Стара Загора отново е част от кампанията „Да изчистим България заедно“

За поредна година Община Стара Загора се включва активно в кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“. По този повод са осигурени 5 хил. броя полиетиленови чували и 2 хил. чифта ръкавици за еднократна употреба.

Материалите за почистване ще бъдат предоставени на желаещите граждани, чрез административните бюра на Община Стара Загора, по райони в рамките на работното време за периода от 10 до 13 септември, от 8:30 часа до 17:30 часа, а на 14 септември (събота) – до 12.30 часа.
В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани. Предвидени за почистване в общината са междублокови пространства, детски и спортни площадки, паркове и градини. Служителите на администрацията и тази година ще се включат в инициативата. Те ще допринесат за чистотата на парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото), както и пространството около Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“.
След почистването събраните чували трябва да бъдат изнесени в близост до налични съдове за отпадъци. Община Стара Загора е създала организация за своевременното им извозване чрез екипи на ДЗЗД „Грийн Партнърс – БКС“.
През периода от 14 до 15 септември, достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“ в землището на село Ракитница ще бъде свободен за всички транспортни средства, които ще извозват събраните по време на инициативата отпадъци, включително и за частни транспортни средства.
През този период желаещите граждани могат със собствен транспорт да извозват и предават за третиране едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели – шкафове, гардероби, легла, вкл. матраци, дивани, фотьойли и други.) в Центъра за рециклиране на Регионалния център за управление на отпадъците в Ракитница.
По време на кампанията, през дните от 14 до 15 септември, операторът на депото Консорциум „РСУО Стара Загора“ ще приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безвъзмездно.


image0 (9K)