Обявиха Мария Бакалова за най-влиятелната българска знаменитост

Първата българска актриса c номинация за „Оскар“ Мария Бакалова триумфира начело на класацията Ton 70 на най-влиятелните хора в шоубизнеса, съставена от българското издание на списание „Форбс“.

„Годината на Мария Бакалова! Категоричният първенец в класацията Топ 70 за 2021 г. Достигна върхове, до които никой българин не се е доближавал. Ролята й в холивудската продукция „Борат 2” я изстреля в светлините на прожекторите, а превъплъщението й спечели номинации за „Златен глобус“, БАФТА и наградата в „Изборът на критиците“.

Мария Бакалова продължава да се снима и в български филми – през лятото на 2021 г. излезе филмът „Като за последно“, а през есента – „Жените наистина плачат“ с премиера на фестивала в Кан. Актрисата получи почетен „Аскеер“ за посланик на българското актьорско майсторство и е част от селекцията „30 под 30“ за 2020 г. на списание Forbes“, написаха от изданието от изданието.

За новия покорен връх се похвали и самата екранна дъщеря на Борат с публикация в социалните мрежи. „Уау! Изключително съм благодарна и трогната от това невероятно признание! Каквито и думи да се опитам да използвам, няма да бъдат достатъчни, за да опишат вълнението ми! Отново благодаря“, написа тя в Инстаграм и публикува кадър от фотосесия за изданието, където я виждаме да грее в бял костюм, пише „Телеграф“.

Сребърната позиция пък е за най-добрия ни български тенисист Григор Димитров, последван от режисьора и продуцент Магърдич Халваджиян. На четвърто и пето място са Евтим Милошев и Любо Нейков, следват ги Иван Христов и Андрей Арнаудов, на осмо е легендарният футболист Христо Стоичков, на девето – ансамбълът по художествена гимнастика. 10-ата позиция зае продуцентът Нико Тупарев.

Музикалната сцена е представена от Азис, който се нарежда на 12-о място, както и от оперната прима Соня Йончева, която го следва, позиционирайки се 13-а. Място точно след Йончева намира близкият й приятел журналистът Жоро Тошев, а след него застават още менторите в „Гласът на България“ Галена и Любо Киров.

 


image0 (9K)