НАЙ-НОВИ:

Огласиха доказателството, че колата, убила Милен Цветков, е карана от Кристиан Николов

Приближаваме се към истината, но е твърде рано. Заявените многократно твърдения на защитата на обвиняемия Кристиан Николов, че ще съдейства на разследването не се потвърждават. Поведението му е коренно обратното на това. Той има право да откаже да съдейства и да откаже да говори, каза адвокатът на семейството на Милен Цветков – Менко Менков, в студиото на „Здравей, България“ по Нова ТВ.

„Искам да подчертая сериозно, че както на прокуратурата, така и на нас, ни е необходимо съдействието на обвиняемия. А това, че е виновен, ще се докаже без негово участие, формата на вина се потвърждава с необходимата инициативност“, каза още той.

Дрогираният Кристиан, обвинен за катастрофата с Милен Цветков, иска да напусне ареста

„Има данни, че непосредствено преди светофара, Кристиан се е движил с определена скорост, но няма информация да е предприел някаква форма на спиране, което означава, че той е осъзнавал, че катастрофата ще бъде неизбежна. Той не казва нищо до този момент. Колебливо е поведението на спътниците. Първоначално имаше екзотична теза, че не Кристиан е управлявал. Установено е мястото на тримата, които са били в автомобила, включително и това, че именно Кристиан е бил зад волана“, обясни защитата на семейството на Милен Цветков.

Адвокат Менков допълни, че вече е доказано, че употребата на три от наркотичните вещества се е случило в рамките на 24 часа преди инцидента.

Кристиан остава в ареста

-->

„Няма данни той да е бил невменяем към момента на извършването на катастрофата и това е една от причините да не иска да участва в психична експертиза, но тя може да бъде подготвена и без него. Позицията му ще бъде изслушана. Никой не може да го накара насила. Това, че той няма да каже нищо до края на процеса, не означава нищо. Прокуратурата предвижда между 10-20 години лишаване от свобода за такива престъпления“, заключи Менков. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови