Огнище от коронавирус се взриви в министерството на Ревизоро! Затвориха го!

Масов тест в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за коронавирус – заради потвърден случай на коронавирус (COVID-19) с чистачка. Тя е настанена в болница с пневмония.

Чистачката е била 2 седмици в отпуск, дошла на работа в края на миналата седмица, но събота и неделя се влошила и бил активиран авариен план за министерство.

Най-много чистачката да е била в контакт с другите чистачки и портиера, обясни пред Нова телевизия Емил Димитров-Ревизоро.

30-40 души са пратени на PCR тест, а министърът добави, че резултатите се очакват днес по обяд. Самият Димитров каза, че се тествал всяка седмица. Нека не излиза, че жената дошла нарочно да ни зарази, подчерта министърът. От думите му стана ясно, че чистачката е работила само на 5-тия етаж.

Сега МОСВ се мести под земята, където има зала за 100 души, но ще работят само 20-тина. Две трети от работещите в МОСВ работят от вкъщи.

Според „24 часа“, на всички служители на министерството е казано днес да си останат вкъщи и сега се установяват всички контактни лица на чистачката във ведомството.

BNews.bg


image0 (9K)