НАЙ-НОВИ:

Огнян Герджиков: Правителството ще има поне година живот

Огнян Герджиков: Правителството ще има поне година живот

Снимка: БГНЕС/ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА

Струва ми се, че няма да има нови избори, ще има правителство с живот поне една година, надявам се и повече. Това коментира пред bTV бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков във връзка с връчения вчера мандат на „Имат такъв народ“ за съставяне на кабинет.

Проф. Герджиков уточни, че не познава кандидата за премиер Пламен Николов, но на пръв поглед му се струва, че той има качества за поста.

„Важно е кои хора ще бъдат около него. Те имат не по-малко значение от премиера. Ако се обгради от качествени хора, ще успее“, смята бившият служебен министър-председател.

Още по темата

Относно приоритетите, които обяви Николов, сред които и мажоритарна избирателна система, Герджиков коментира така: „Имам резерви към чисти мажоритарни избори – това ще е грешка. Смесената система е много по-разумна и би дала по-добри резултати. Чиста мажоритарна система ще е непремерен ход, който крие много рискове“, коментира Герджиков.

Според него около избора на кабинет с мандата на ИТН ще се обединят всички партии без ГЕРБ, като ДПС също е под въпрос.

„Теоретично е възможно и без споразумение, но опитът показва, че такива правителства нямат дълъг живот, дано практиката ме опровергае“, посочи още Герджиков.

В изказване от петък, след като бе връчен мандатът за правителство на ИТН, Пламен Николов отказа да разкрие имената на хората, които според партията трябва да седнат в министерските кресла.

„Има нормален конституционен срок за обявяването на другите имена в кабинета“, обясни той в ефира на БНТ и допълни: „Не искам да хвърля някаква политическа бомба в този момент, без това да има някакви основания“.

 

източник https://www.investor.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon