Онлайн консултациите с лекар намаляват риска от зараза

Oнлайн консултациите с лекар могат да облекчат напрежението в болниците и да успокоят тревожните пациенти.

Тенденциите в световен план показват, че коронавирусът може да осигури ярко място за един сектор от здравната индустрия, който се бори да получи широко признание: телемедицината.

Официалните препоръки от Световната здравна организация в глобален мащаб са да се използват приложенията за телемедицина за консултация със специалисти, за да се избегне риска от заразяване.

Застрахователните компании в Европа и Америка също започват да следват тенденцията и да разширяват услугите си в посока покриването на онлайн консултации с лекари от повече специалности, особено за консултации по въпроси за коронавируса.

У нас телемедицината е достъпна през апликацията Healee.

С приложението пациентите могат да се консултират онлайн с лекари от цялата страна, като достъпът до специализирана медицинска грижа е бърз, лесен и навременен. И най-вече безопасен в условията на епидемия.

Пациенти от цялата страна могат за минута да се свържат и да се съветват със своя лекар или с избран специалист без да е нужно да чакат пред кабинетите в болничните заведения.

Пациентите могат да използват апликацията при различни заболявания и симптоми без да се налага да се редят на опашки с други болни хора в здравни заведения. Така се намалява риска от заразяване, както и от разпространение на вируса.

Лекарите съветват всички завърнали се от рискови райони да не посещават лекарските кабинети, а да се свържат дистанционно със своето джипи за инструкции и информация. По този начин се пестят се време, средства, стрес и чакални.

Апликацията Healee е активна от края на 2018 г. и вече се използва от 25 хил. пациенти и 500 лекари от 25 специалности. През платформата се осъществяват около 1000 консултации месечно.

Виртуалните услуги, като онлайн инструменти за проверка на симптомите и консултация с лекар от дистанция, биха могли да предотвратят струпването на големи потоци пациенти в болниците. Ако здравите хора не посещават спешните отделения и ДКЦ, това със сигурност означава, че ще са налични повече ресурси за лечение на най-болните и уязвими пациенти.

Опциите за онлайн консултация с лекар или видео връзка със специалист могат да бъдат ефективен начин за оценка и лечение на вируси от комфорта на дома, като същевременно свеждат до минимум излагането на други потенциално заразни вируси.

Платформата за телемедицина дава богати възможности за комуникация между лекар и пациент и позволява изпращането на всякакъв вид данни: чат, видео разговор на живо, медицински изображения (включително динамични като ЯМР), лабораторни резултати, симптоми, жизнени показатели.

Много по-разумно е пациентите да бъдат консултирани от разстояние, за да има възможност да се изпращат само случаи с усложнения и спешност в болницата. Healee предлага възможност за проверка на симптомите и медицински чат. Могат да се бъдат оценени признаци на респираторни заболявания, включително кашлица и висока температура.

При нужда пациентите могат да бъдат изпратени да направят рентгенография на гърдите или в лабораторията за кръвни изследвания.

Така пациентите получават консултация, докато са в дома си или в офиса, по един по-безопасен начин за достъп до здравната система по време на епидемия, отколкото лично посещение за всеки пациент.

Ако все пак случаят изисква преглед на живо, желателно е пациентите да запазят час през платформата Супердок – това намалява струпването на пациенти в чакалнята и риска от допълнително заразяване.

Супердок работи и по функционалност, която ще информира пациентите в реално време за евентуално забавяне на запазения час, за да се намали до минимум събирането на много хора на едно място. Ще бъде отговорност на лекарите да отбелязват, че има забавяне в графика, за което пациентите ще бъдат известявани.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)