Опасно кръгово кръстовище в Благоевград – предпоставка за ПТП-та

Най-натоварените улици в Благоевград са пресечени от опасно кръгово кръстовище, което създава предпоставка за инциденти с пешеходци и блокира града в най-натоварените от автомобили часове.

За това сигнализират автомобилните специалисти в областния център. Според тях кръговото кръстовище трябва да бъде премахнато изцяло и районът да се регулира по друг начин.

Временното кръгово кръстовище пресичащо булевардите „Димитър Солунски“ и „Васил Левски“ е едно от най-честите места, където агресивните и нетърпеливи шофьори създават опасни ситуации. На мястото от години има монтирана светофарна уредба, която обаче е изключена и не работи.

„Трябва да се премахне по възможно най-бързия начин, да се пусне светофарната уредба, там светофарният цикъл е много добре настроен, има си лента за ляво, лента за дясно и направо, строго регламентирано е преминаването, така че не виждам защо беше направено това кръгово движение. Другото е че на кръговото има жп прелез, при преминаването му автомобилите не изчакват и преминават направо в кръговото и там изчакват. Хората си спират вътре в кръстовището, в кръговото, пускат си аварийни и си пазаруват“, обясни пред БНТ Георги Бързаков, автомобилен експерт.

Вече няколко години заради липсата на достатъчно добра регулация, кръговото кръстовище на булевард „Димитър Солунски“ е едно от най-натоварените в града, а както сами може да видите, инциденти не липсват.

В писмена позиция до БНТ от община Благоевград обясниха, че вече е изготвен проект за въпросното кръстовище, като е предвидено от временно то да стане постоянно. От там предвиждат още до края на 2023 година, кръстовището да бъде направено по всички европейски изисквания, за да няма инциденти.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)