Опитват да върнат картите за една линия и талоните за десет пътувания

Опитват да върнат картите за една линия и талоните за десет пътувания
Опитват да върнат картите за една линия и талоните за десет пътувания

Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от групата на „БСП за България“ внесоха доклад в СОС с предложения за промени в Наредбата за реда и условията за пътуване с обществен градски транспорт в София. Сред най-важните промени, искани от БСП, са запазването на цена от 1,60 лв. на билета, продаван от шофьора на превозното средство, връщането на едномесечната карта за една линия и талона за 10 еднократни пътувания, както и отпадане на глобата за валидация, съобщи Bulgaria ON AIR.

Общинските съветници от групата на БСП отчитат подкрепата на столичани за въвеждането на електронни превозни документи в обществения транспорт и по-справедливо тарифиране, според времето за пътуване.

Още по темата

15 яну 2023 11:42

73

12 яну 2023 19:02

14

„Същевременно обаче те смятат, че промените в Наредбата намаляват възможността за избор на най-удобните и икономически изгодни превозни документи за отделния пътник, увеличават цената на пътуване, като усложняват системата за сдобиване с билети за пътуване, отбелязват още социалистите в СОС.

Особено големи възражения има по задължителното валидиране и съответното допълнителното таксуване с билет от 3 лева, в случай на отсъствие на такава валидация. Това по същество представлява налагане на санкция дори и за граждани, които са си закупили годишни карти за пътуване.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)