Опозицията в Гърция: Отворете всички гранични пунктове с България

Гръцката партия СИРИЗА направи извънредно изявление по повод струпването на туристи на българо-гръцката граница при „Промахон

 Опозицията настоява спешно да се отворят и други гранични пунктове, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

image0 (9K)

Репортажите на медиите, които всеки ден показват опашките от туристи на граничния пункт „Промахон“, предизвикаха остра реакция от страна на опозиционната партия СИРИЗА.

В специално и извънредно изявление днес депутатът от опозицията Катерина Нотопулу критикува правителството на премиера Мицотакис за „безразличие“ по отношение на готовността на граничния пункт „Промахон“ да приеме туристите този сезон.

В изявлението се подчертава с остър тон, че нищо не е направено да се усилят екипите на граничния пункт и да се осигури бързо преминаване на туристите.

Правителството на Мицотакис се оказа рисково за туризма и за икономиката на Северна Гърция„, заяви Нотопулу.

„Не може така да се процедира по отношение на туристите от балканските страни, които помагат на гръцкия туризъм в тези времена“, цитира коментари в социалните мрежи кореспондентът на БНР.

Още преди месеци, съобщават от централата на СИРИЗА, партията е поискала да се отворят всички гранични пунктове и да се осигурят екипи за безопасно преминаване на туристите.

Очаква се скоро отговор от правителството на Гърция.

източник www.dunavmost.com

(Visited 8 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!