Оправдаха Алексей Петров

Софийски градски съд оправда Алексей Петров, предаде Канал 3, цитиран от БЛИЦ.

Той беше обвинен, че е помогнал в присвояването на сумата от 1.3 млн. лв.

По делото бяха призовани и 17 души – свидетели и вещи лица. Срещу Петров и още четирима души се води и дело в Специализирания наказателен съд. То е за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел изнудване и рекет.

Бившият съветник в ДАНС беше арестуван при показната акция „Октопод” през февруари 2010 година. Тогава бяха арестувани общо 13 души. Години по-късно – през 2016 година след жалби на Алексей Петров и още няколко души, Европейският съд по правата на човека постанови поредните си осъдителни решения срещу България.

Държавата бе осъдена на плати общо 114 000 лева на част от задържаните по „Октопод“ в мандата на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Срещу бившия съветник в ДАНС през октомври 2015 година беше извършен и опит за покушение като бронираният му автомобил бе обстрелян с две РПГ-та.

За това беше задържан украинецът Роман Логвиненко. Той вече е предаден на съд за това че е организирал опит за убийство на Алексей Петров, но делото все още не е тръгнало, тъй като на два пъти съдът го връща на прокуратурата. Петров е оцелявал и след друго нападение през 2002 година.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.