Осъдиха на 9 месеца затвор мъж за хулиганство в Стара Загора

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден обвиняем на 9 месеца затвор за хулиганство, съобщиха за ЗАРАТА

По досъдебно производство на Районна прокуратура–Стара Загора е осъден Х.Х., на 31 г. Той е признат за виновен за това, че на 15.03.2022 г. в гр. Стара Загора е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – на публично място отправил обиди и заплашителни реплики към В.А., като показвал, че има ножове, поставени в колана на панталоните. Той демонстративно държал и размахвал с ръка нож през прозореца на таксиметров автомобил. По своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е извършено в условията на опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл.325 ал.5 вр.с ал.2 вр.с чл.29 ал. 1 от Наказателния кодекс.
По искане на Районна прокуратура–Стара Загора спрямо Х.Х. в досъдебното производство е била определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 15.03.2022 г.
На Х.Х. е наложено наказание от 9 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим по споразумение, одобрено от Районен съд-Стара Загора.
Определението на съда е окончателно.

(Visited 46 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!